Arta & Maikku 2023

Maikku tiineysvuorokaudella 44.


 

Syyskuussa tein Maikun kanssa roadtripin Saksaan, josta tuliaisina saatiin tiineysultran perusteella "ainakin seitsemän" pientä salukinalkua. Pentue syntyy marraskuun puolivälissä.

Tulevan pentueen isä Arta on mukavan kompaktin kokoinen salukiuros, joka on tuotu keväällä 2019 Iranista Saksaan. Uudessa kotimaassaan se on harrastanut juoksulajeja maltillisesti ja elää maaseudulla kirmaillen oman laumansa kanssa. Arta on leppoisa mutta aktiivinen nuorehko uros (s. 26.6.2017) ja sillä on keväällä 2022 syntynyt kaunis pentue Saksassa. Artan vanhemmat ovat olleet Iranissa metsästyskoiria. Artan emä Sormeh (Sormeh von Kermanshar) saapui Suomeen myöhemmin ja sen täällä syntynyt pentue on jo kaksivuotias.

Maikku (Qashani Qudwat Suriya) on leppoisa perhekoira, jota ei juuri ole nähty virallisilla harrastuskentillä. Se elelee kaupunkikoiran elämää yhdessä kissan ja ranskanluppakorvakanin kanssa. Se on tottunut lapsiin ja kulkee stressaamatta mukana paikassa kuin paikassa aina luotijunasta lentokoneeseen.

Maikun sukujuuret ovat sen emän puolelta Kaakkois-Turkissa Urfan alueella. Maikun isä Valo on syntynyt Suomessa, mutta sen suku on myös Lähi-idästä. Tulevassa pentueessa yhdistyy siis useampi salukin alkuperäalueen kolkka. Maikun ja sen sisarusjoukon lähisukuun ja historiaan voi perehtyä tarkemmin kennel Qashanin sivuilla.

Pentueen molemmat vanhemmat ovat kaikkiruokaisia eikä niillä ole allergioita tai yliherkkyyksiä. Kummatkin on sydänultrattu terveiksi ja Maikun silmät on myös peilattu. 

Odotettu värikirjo on laaja aina soopelista black & taniin maskilla tai ilman sekä grizzleistä ee-keltaisiin. Pennut ovat hapsullisia.

Saluki on paljon liikkuvana vinttikoirana vahva, kestävä ja sitkeä, mutta sen tulee olla myös ketterä ja nopea. Sen tulee saada sopivaa, rodunomaista liikuntaa vapaana mahdollisimman usein turvallisissa paikoissa, koska pohjat tulevaisuudelle rakennetaan jo nuorena. 

Pentue on alustavasti varattu, mutta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä sähköpostitse mirshekarsaluki@gmail.com.